• "(bkz: i wanna be like you)"
  • "onca hayvanı nasıl eğitmişler, nasıl oynatmışlar filmde inanılır gibi değil gerçekten."




Facebook Yorumları
  • comment image

    güzel film olmuş. çocukluk anılarım depreşti, bir hoş oldum filmi izlerken.
    efektler filan baya başarılı. kendini hala çocuk hissedenler kaçırmasın.

    1994 yapımı olan da ayrı bir güzeldir. 90larda televizyonlar sık sık yayınlardı, ben de her seferinde ilk kez izliyormuşum gibi heyecanlanırdım.
    ah 90lar ah..


    (rommie - 15 Nisan 2016 01:36)

  • comment image

    inanılmaz bir film, inanılmaz bir deneyim. fırsatı olanlar mutlaka imax 3d olarak izlemeli ve mowgli haricinde filmde göreceği her şeyin <caps>ama her şeyin<caps> cgi olduğunu unutmamalı. yönetmen jon favreau'nün de dediği gibi bugüne kadar yapılmış teknolojik olarak en gelişmiş film. animasyonuyla, seslendirmesiyle gerçekten muhteşem bir film.

    edit: filmi ikinci kez, ancak bu sefer dolby cinema'da izledim. keşke bu teknoloji türkiye'de de olsa. görüntü o kadar kaliteli ki imax falan yanında hikaye.


    (mridul - 15 Nisan 2016 07:29)

  • comment image

    izlediğim en iyi 3d film. ormandaki detaylar, hayvanların kürkleri, hareketleri, vs. çok gerçekçi ve dehşet bir emek var.

    ancak izlediğim en iyi animasyon filmi kesinlikle değil . kitabını bilmiyorum ama bu uyarlaması hiç komik değil. sadece macera ve karakterler üzerine kurulu. finding nemo ya da buz devri'nin yanından geçmiyor. hatta bir yerinde finding nemo'dan da bir espri çalınıyor (mine! mine! diye bağıran martı)

    credits bölümündeki animasyon süper. öyle hemen bitti diye ayrılmayın.


    (yunlu kurk usunuru - 16 Nisan 2016 16:15)

  • comment image

    animasyon teknolojisinde yaşanan gelişmelere hayran olacağınız film.

    öncelikle kitabını okumadığımı belirtmeliyim. o yüzden herhangi bir karşılaştırma içine girmeden izledim filmi. küçük çocuğun fiziksel güçleri yetmediği halde; nasıl ormanda kalabilmek için mücadele ettiğini görmek etkileyiciydi.

    hayvanlarda en ufak bir gerçekçilik şüphesi uyanmadı. sanki hepsi yanı başınızdan geçiyormuş gibi doğal yaratılmıştı.

    filmden öyle bazı animasyonlarda olduğu gibi gülmeyi, eğlenmeyi beklemeyin. ama kendinizi 2 saat boyunca ormanda yaşıyormuş gibi hissetmeniz işten bile değil.

    filmin tek sevmediğim yanı karanlık atmosferi oldu. elde orman gibi her rengi içeren bir mekan varken; yeşilleri kırmızıları parlatmak yerine siyah rengi öne çıkarırken ne düşündüler anlamak mümkün değil.

    eğer ki animasyonlara karşı zaafınız varsa bir dakika bile düşünmeden gidin. bir yandan kaplandan korkarken, diğer yandan yavru hayvanların şirinliği sizi içine çekecek.

    şimdiden iyi seyirler.


    (herzstuck - 16 Nisan 2016 21:13)

  • comment image

    ortalama bir film ama seslendirme kadrosuyla bu eksisini düzeltiyor diyebilirim. filmin harika görselliği bir yana kulaklarınız bayram edecek.

    mümkünse imax'de izleyin istinye park'ta, o görselliği hissetmek için en mükemmel yollardan biri imax.


    (sycrone one - 17 Nisan 2016 01:47)

  • comment image

    çocuk filmi filan denilip, izlenmemezlik yapılmaması gereken film. sırf 3d ve görsellik için bile gidilir. animasyonun geldiği son nokta ayrıca. hayvanlar o kadar gerçekçi ki, bilmesem gerçek hayvanlar oynatılmış derdim. filmin tek eksiği, komedinin biraz az oluşuydu. yoksa son zamanlarda izlediğim en iyi animasyon. gerçi buna animasyon da denir mi tam emin değilim, çünkü mowgli gerçek insan evladı.


    (readmymind - 18 Nisan 2016 13:25)

  • comment image

    2016 yılının en iyi filmlerinden. cgi teknolojisini böylesine nefis kullanıldığı başka bir film hatırlamıyorum. en son, pi'nin yaşamı'nda yüksek teknoloji ile yaratılan kaplan tasvirine böylesine hayran olmuştum. bütün bir orman popülasyonunun bu kadar gerçekçi yansıtılmasıysa beni büyüledi açıkçası. ancak filmin asıl büyüleyen kısmı bu değil.

    --- spoiler ---

    öncelikle film, insanın içini neşeyle dolduran tipik hollywood animasyonlarından değil. yer yer son derece karanlık bir atmosfere ve sert mesajlara sahip. filmin kötü karakteri olan kaplan (shere khan), geçmişte insan elinden yaşadıklarına ve yaşamı boyunca tecrübe ettiklerine istinaden, ormanda yetişmiş bir "insan yavrusu"na karşı şartlı refleks gösteriyor ve onu yok etmeye çabalıyor. insan denen yaratığın, elinin değdiği her yeri ve her şeyi cehenneme çevirdiğinden ve bu türün mensubu mowgli'nin de ileride bağlı bulunduğu habitatın sonunu hazırlayacağından emin. yol yakınken buna engel olma ve insanlar tarafından kendisine yaşatılanların intikamını alma gayesinde. kişisel kin ve intikam hikayesinin, shere khan karakterinin kötülüğünün pekişmesi için senaryoya yedirildiğini düşünüyorum. aksi halde kaplan, insanlara karşı ön yargısında yerden göğe kadar haklı olurdu.

    filmde verilmek istenen en net mesaj; insanoğlunun yerkürede bulunduğu konum itibarıyla en zeki ve hünerli canlı olduğu, ancak kötü ve karanlık yanının galebe çalarak bu özelliklerini diğer türlere zarar vermek ve hükmetmek için kullandığıydı. ormandaki tüm hayvanların "kızıl çiçek" olarak adlandırdıkları "ateş"ten ölesiye korkmaları, insanlık tarihinin en önemli buluşu olarak nitelendirilen ateşin hayvanlar tarafından nasıl "kıyamet" olarak algılandığı filmin en etkileyici mesajıydı. maymunların kralı king louie'nin, mowgli'den kendisine ateş temin etmesini isterken sarf ettiği, "kızıl çiçeğe sahip olan, besin zincirinin en üstüne çıkar. bütün ormana hükmeder" sözleri de bu mesajın özeti gibiydi. yine mowgli'nin, shere khan ile savaşmak için insanların kamp yaptığı yerden aldığı meşale ile derenin kenarına inmesi, bunu gören tüm hayvanların ortak düşman shere khan'ı unutup o anda en çok mowgli'den ürkmeleri son derece vurucu bir sahneydi.

    filmi, tam da 8 ocak 2017 sürmene orman yangını'nın gerçekleştiği günde izlemek bendeki etkisini arttırdı açıkçası. yazar william ralph inge tarafından söylenen şu söze katılmamak mümkün mü: "şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi".

    ---
    spoiler ---

    filme dair beni en çok etkileyen noktalar yukarıdakiler oldu. bunun dışında olay örgüsü, karakterleri, aksiyon dozu, eğlenceli kısımları da son derece yerli yerindeydi. 2016'nın -ve hatta son yılların- en etkileyici filmlerden.

    edit: 89. oscar ödül töreni'nde, en iyi görsel efekt dalında ödülü kaptı.


    (defansin emniyet subabi - 9 Ocak 2017 14:10)

  • comment image

    rudyard kipling'in en ünlü çocuk kitaplarından biridir. ormanda kurtlar tarafından büyütülen mowgli'nin hikayesi olup bir çocuğun okuyabileceği en eğlenceli ve heyecanlı kitaplar listesinde üst sıralarda yer almaktadır. mowgli de kurtlar tarafından büyütülür ama milli kahramanımız perçemli tarkan'a pek benzemez, hatta uzun bir süre punblic enemy no1 şeklinde takılır. kara panter bagheera, ayı balor gibi yan karakterler de eğitimine katkıda bulunurlar, annelik babalık yaparlar. hikaye mowgli'nin ezeli düşmanı bengal kaplanı shere khan üzerinde odaklanmıştır, `piton kaa, yaşlı kurk akela, mowgli'nin annesi raksha gibi karakterlerle zenginleştirilmiştir.

    the jungle book da tıpkı winnie the pooh gibi disney oluşumunun el atıp yozlaştırdığı, sevimlileştirmek uğruna atmosferini bozduğu çocuk kitaplarından biridir, oysa kitap, çizgi filimden çok daha karanlık ve eğlencelidir.


    (eowyn - 12 Aralık 2001 16:11)

Yorum Kaynak Link : the jungle book